Aangepaste openingsuren sociale dienst

Tot eind december is de stedelijke sociale dienst gesloten op dinsdag- en donderdagnamiddag. Je kan bij de dienst terecht elke voormiddag van 9u tot 12u en op maandag- en woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u.

meer info: sociale dienst, 014 56 61 47, socialedienst@geel.be

Schrijf in voor Bel in Vuur en Vlam

Op 19 oktober staat Bel weer in vuur en vlam. VVV en Toerisme Geel dompelen je voor een tweede keer onder in een gezellige sfeer van verlichte bospaadjes, met tal van vurige attracties. Onderweg word je vergast op lekkere hapjes en drankjes, aangeboden door soms wel heel rare gasten. Je kan vrij vertrekken tussen 19u en 20u of tussen 20u en 21u. Startlocatie is het parochiecentrum van Bel. De wandeling bedraagt zo’n 5km. Stevig schoeisel is aanbevolen. Inschrijven kan bij Toerisme Geel. Deelnemen kost 7 euro in voorverkoop en 9 euro aan de kassa. Kinderen betalen 5 euro of 6 euro. Voor hen is een speciale attractie voorzien.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Dag van de Trage Weg in Oosterlo

Stad Geel, MPI Oosterlo en Natuurpunt organiseren op zondag 20 oktober de ‘Dag van de Trage Weg’ in Oosterlo. Trage wegen zijn weggetjes en paden voor wandelaars en fietsers. Die dag kan je kennis maken met het nieuwe Kloosterpad en Molenlaakpad. Deze vormen samen een multisensioreel kikkerpad naar de speelweide met o.a. wilgentent, klimboom en vertelhoek. Tijdens de ‘Dag van de trage weg’ kan je deelnemen aan allerlei activiteiten in en rond het MPI. Om 9.30u kunnen vroege vogels nachtvlinders ontdekken op het Kloosterpad. Om 10u en 14u start een wandeling onder begeleiding van Natuurpunt. Tussen 12u en 14u is animatie voorzien voor jong en oud. Ontdek de speelse elementen op de Kikkerweide of kom genieten van lekkere streekproducten. Ook de binnen- en buitenspeeltuin van het MPI zijn dan open. Ingang via Eindhoutseweg 35 in Oosterlo. Door het herstel van trage wegen willen de partners duurzame mobiliteit en verkeersveilige alternatieven voor trage weggebruikers creëren.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

 

Infoavond uitbreiding school Winkelomheide

De basisschool van Winkelomheide is aan uitbreiding en vernieuwing toe. Het stadsbestuur werkt al maanden aan een ontwerp- en financieringsplan. Om de plannen en het ontwerp toe te lichten, organiseert het stadsbestuur op donderdag 24 oktober een infoavond. Die start om 20u en staat gepland in het ontmoetingscentrum, Kemeldijk 24. Iedereen is welkom.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Dag van de Kringwinkel

Kom feestelijk kennismaken met De Kringwinkel op zaterdag 19 oktober van 9.30u tot 17u. In elk van de winkels vind je een aanbod in verschillende thema's. In Geel is dat 'afternoon tea' met een workshop 'bonbon etagères maken'. Verder zijn er ook hapjes en drankjes.

meer info: www.dekringwinkelzuiderkempen.be